yeayy sambung belajar lagi!

syukur syukur sangat sebab aku dapat continue belajar.

3 tahun aku tunggu nak sambung dalam bidang ni lagi,

3 tahun yang penuh ranjau dan duri,

3 tahun yang terpaksa bermain dengan emosi,

3 tahun yang merakam segala kenangan dan memori,

3 tahun aku di diploma farmasi,

 

wahh macam puisi aku tulis haha. alhamdulillah, lepas ni boleh lah menyumbang bakti kepada ibu pertiwi (cewah ayat macam nak jadi askar je 🙂 ) hehe. aku dapat sambung Bachelor of Pharmacy or ringkasannya panggil BPharm je dekat UiTM Puncak Alam. masa praktikal hospital dulu, tiap2 hari bekerja dengan pegawai farmasi, masa tu selalu fikir kan best kalau jadi pegawai, tak dak lah nk kena buli sangat. hahah, dapat pakai white coat. kalau jadi PPF, kena pakai uniform, tak best (haha ok tu niat lain dah tu)

Untitled

serius masa baca ni, i was crying. happy sangat

yeayy. so lepas ni, 4 tahun pulak di puncak alam. and finally, aku dah berhijrah ke selatan pulak. haha kalau dulu dari sekolah rendah sampai lah diploma asyik belajar dekat utara ja.  kali ni nak jugak merasa angin negeri orang. 

thank you kepada lecturers diploma pharmacy UiTM yang tak henti2 menyumbang ilmu dekat kami, yg sentiasa mendoakan kami dpt sambung bpharm. thank you banyak2 😀 

ok lah, tu ja nak bagitau. doakan paan dapat jadi pharmacist yang berjaya nanti 🙂

Advertisements