MANIFESTO

assalamualaikum!

so, sekarang musim PRU, maka banyak la manifesto yg dikeluarkan oleh parti tu, parti ni utk tarik perhatian rakyat. and when i read FB info diet, there was a status updated by the admin :

“Maaf ya, ini bukan page politik namun dalam kesibukkan menjelang pilihanraya ini, admin ternanti-nanti juga ada tak MANIFESTO yang bersangkut paut kearah kesihatan yang lebih baik.

Contohnya:

#Initiatif bagi rakyat yang berjaya menurunkan berat badan.

# Menurunkan kadar obesiti sebanyak 50% dalam tempoh 2 tahun.

# Meningkatkan lagi prasarana gymnasium di Malaysia.

# Menyediakan gymnasium khas untuk wanita.

# menyediakan peluang pekerjaan kepada trainer fitness untuk bekerja di gymnasium.

# Mengecualikan cukai import atau memberikan subsidi terhadap barangan kesihatan daripada luar negara seperti whey protein, mass gainer dan lain-lain supplement.

# Memberikan hadiah atau pingat kepada kedai makan yang berjaya menyediakan makanan yang sihat dan rendah lemak.”

yes! aku sokong admin! dan aku sangat setuju dengan cadangan penyediaan gymnasium untuk wanita. tau tau je la kan. wanita ni kan pemalu. mesti la nak privacy sikit bila pergi gym. especially orang macam aku ni. ahahaha. (padahal pergi gym pon tak pernah) -,-

aku pikir2 balik, setelah dipersetujui oleh bantal, tilam, dan katil, maka aku telah mengeluarkan manifesto aku sendiri yang mana tidak perlu dibangkang kerana aku sorang ja yang akan buat. hekhek. kalau ada yang setuju dengan manifesto aku ni, maka boleh lah undi aku jadi calon P000. parlimen rumah sendiri *eee dah la paan. perasan jadi ahli politik pulek*

ok anak anak sekalian, manifesto ini diberi nama manifesto 3K. iaitu matlamat menuju kebersihan diri, kesihatan dan juga kecantikan 🙂

  1. mandi 3 kali sehari. (selama ni aku mandi 2 kali je sehari. jgn pikir aku tak mandi langsung pulak)
  2. syampu rambut selang sehari (aku tak tau samada syampu rambut tiap2 hari boleh buat rambut gugur ke tak)
  3. lepas cuci muka, pakai toner dan moisturizer. jangan malas! *untuk kulit muka yang cantik cun melecun macam lisa surihani. ahaks!*
  4. buat facial at least seminggu sekali (ni utk DIY facial, kalau pergi kedai seminggu sekali, mau kopak duit aku)
  5. jangan sesekali picit jerawat! *oh no, this is a big challenge to me*
  6. minum plain water setiap masa at least 2L sehari. kena buat! *susah payah aku install reminder  minum air dekat phone* tapi jarang update sebab malas. hehe
  7. makan jangan lebih dari 1400 kcal sehari. control nafsu, control!
  8. exercise at least 10 minit tiap2 hari.
  9. tidur paling lambat pukul 11.30 malam ye cik adik comel. tidur 8 jam sehari. untuk elakkan eye bag berbag bag dan lingkaran gelap.
  10. makan buah atau sayur at least satu hidangan sehari.

ok. sampai tu je kot dulu. nanti kalau ada lagi manifesto baru, aku masukkan. hekhek.

#god. baru seminggu buat wordpress, aku dah lupa password dan username. how lahh???#

Advertisements